Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές για ένα πραγματικά καλό 2015!

Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 30 Δεκεμβρίου 2014

Αισιοδοξία και σύνεση
για ένα πραγματικά καλό 2015!

Μήνυμα της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για το νέο έτος

    Αγαπητοί συμπολίτες, Αιτωλοακαρνάνες, Αχαιοί, Ηλείοι,             
Η Πρωτοχρονιά του 2015 βρίσκει τη χώρα αλλά και την περιοχή μας σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σταυροδρόμι.
Στη σκέψη όλων βρίσκονται τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στο Βόρειο Ιόνιο και η πρώτη και πιο δυνατή ευχή μας είναι για την καλύτερη δυνατή έκβαση της τύχης των αγνοουμένων.
Παράλληλα, η χώρα μας , μπαίνοντας απότομα  σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις απαιτεί από όλους μας, από τον απλό πολίτη μέχρι τους ισχυρότερους πολιτικούς παράγοντες  υψηλό αίσθημα ευθύνης, που ν’ αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από συμπεριφορές ανοχής, χαμηλών τόνων,  τεκμηριωμένου διαλόγου με τις άλλες απόψεις, αποκλεισμού κάθε βίαιης συμπεριφοράς.
Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά και οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου επιβάλλεται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην διακυβευθούν θεμελιώδη γεωπολιτικά συμφέροντα και επιτεύγματα της χώρας.
Στην περιφέρειά μας και μέσα στο  πλαίσιο των γνωστών μεγάλων οικονομικών δυσκολιών από την πολυετή ύφεση, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καλείται να αξιοποιήσει το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, γρήγορα, δίκαια και αποτελεσματικά ,αλλά χωρίς εκπτώσεις στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές αξίες.
Αυτών των αξιών της βιωσιμότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, της ουσιαστικής δημοκρατίας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος από την υποβάθμιση, τη ρύπανση, την καταπάτηση της δημόσιας γης θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερασπιστές μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Καλή χρονιά σε όλους!
Με θάρρος, αισιοδοξία αλλά και σύνεση μπορούμε να ελπίζουμε ότι το 2015 θα είναι η αρχή μιας σταθερά ανοδικής πορείας για όλους μας.
Γιώργος Κανέλλης

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, Επικεφαλής της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου