Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Χρυσόγελου, Παπακωνσταντίνου, Δημητρίου στο Μεσολόγγι




ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  
Περιφερειακή Γραμματεία Δυτ. Ελλάδας
Γραφείο ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου
Δελτίο τύπου
20 Οκτωβρίου 2012
Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη στον πολιτισμό μας για να βγούμε από την κρίση!
Προβλήθηκε στο Μεσολόγγι, η ταινία αλληλεγγύης «Η Ελλάδα ανθίζει»
Προλόγισε ο Νίκος Χρυσόγελος.
Με μεγάλη προσέλευση και ζεστό χειροκρότημα στο τέλος, τίμησαν οι Μεσολογγίτες την ευαίσθητη αυστριακή ταινία ντοκυμανταίρ  «Η Ελλάδα ανθίζει» που προβλήθηκε σε ειδική προβολή, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου.
Την ταινία των αυστριακών σκηνοθετών Fabian Eder και  Katharina Stemberger προλόγισε ο  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ενώ σε φιλικό διαδικτυακό μήνυμα που έστειλαν οι σκηνοθέτες σημείωσαν ότι αν και γεωγραφικά μακριά, ψυχικά νιώθουν κοντά στους πολίτες του Μεσολογγίου που προσήλθαν να δουν την ταινία τους.
Στη σύντομο καλωσόρισμά του και μετά την παραλαβή εμβάσματος εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων υπέρ του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Μεσολογγίου από τον ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγελο, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης τόνισε την σημασία που έχουν για την ενίσχυση του ελληνικού λαού στην σημερινή κρίση, ο συνδυασμός πολιτιστικής προσφοράς όπως η ταινία αυτή, που θέλει να δείξει την θέληση των Ελλήνων να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο  ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, προλογίζοντας την ταινία, σημείωσε ότι ήδη προβλήθηκε επίσημα και με παρουσία πολλών ευρωβουλευτών στο ευρωκοινοβούλιο.
Ζώντας σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας μας, είπε ο κ Χρυσόγελος, χρειαζόμαστε χειρονομίες όπως η δημιουργία του ντοκυμανταίρ αυτού, που φωτίζει τον σπουδαίο λαϊκό μας πολιτισμό και δίνει το λόγο για την κρίση στους απλούς έλληνες πολίτες, για να καταρρίψουμε αρνητικά στερεότυπα,  για να πάμε σε μια καινούρια εποχή στηριγμένη σε νέες αξίες, βιώσιμες πολιτικές και συμπεριφορές, μακριά από λαϊκισμούς, πελατειακές σχέσεις και διαφθορά.
Είναι ανάγκη να εργασθούμε για μια οικονομία που θα δημιουργεί  θέσεις εργασίας, πλούτο με όρους ποιότητας ζωής και όχι ληστρικής ανάλωσης των φυσικών πόρων. Μια οικονομία αλληλεγγύης που δεν θα ανέχεται την εικόνα ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή και σεβασμού προς το κλίμα που ανατρέπεται και το φυσικό περιβάλλον, με κόστος που υπολογίζεται στο διπλάσιο του σημερινού χρέους.
Πρέπει να ετοιμαστούμε για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για αλληλέγγυα και κοινωνική οικονομία (σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι και το 1/5 της οικονομίας αποτελείται από  δημοκρατικά διοικούμενες συνεταιριστικές επιχειρήσεις). Αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς, συμπλήρωσε, που θέλουν στήριξη και πληροφόρηση για τέτοιες δυνατότητες μπορούν να απευθύνονται σε μας.
Αναφερόμενος στα κρούσματα ρατσιστικής βίας, ο κ. Χρυσόγελος τόνισε την ανάγκη να αντιτάξουμε αλληλεγγύη  και ανοχή στη διαφορά απέναντι στη βαρβαρότητα της τυφλής βίας των φανατικών.
Σημειώνουμε ότι πριν την εκδήλωση ο κ. Χρυσόγελος, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο των Οικολόγων Πράσινων Κώστα Παπακωνσταντίνου και το μέλος της Περ. Γραμματείας Δ. Ελλάδας Γιάννη Δημητρίου, επισκέφθηκε, ως  χειρονομία υπογράμμισης της ανάγκης να αυξηθεί η εθελοντική κοινωνική αλληλεγγύη, το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Μεσολογγίου και ενημερώθηκε από εθελοντές για την προσφορά του σε περισσότερες από 350 οικογένειες της περιοχής Μεσολογγίου.
 Ο περιφ. Σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου, μιλώντας με τους εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης από ανέργους και νέους των δυνατοτήτων του νόμου 4019/11 για την κοινωνική οικονομία, μέσω συνεργατικών πρωτοβουλιών. Η περιφέρεια, πρόσθεσε, πρέπει να αντιμετωπίσει με καλόπιστο και ευέλικτο τρόπο λογιστικές δυσχέρειες  που έχουν προκύψει σε σχέση με τις πληρωμές των κοινωνικών παντοπωλείων στην Αιτωλοακαρνανία.

Σχετικές συνδέσεις:
http://www.youtube.com/watch?v=KBTzwr5gq8w&sns=em   Το μήνυμα των αυστριακών σκηνοθετών προς τους Μεσολογγίτες
http://www.chrysogelos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1121%3Agreece-blooms&Itemid=75&lang=el   Η ανακοίνωση του Γραφείου του Ν. Χρυσόγελου μετά την επίσημη προβολή της ταινίας «Η ελλάδα ανθίζει» στο ευρωκοινοβούλιο
Ο ιστότοπος της ταινίας: www.griechenlandblueht.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου