Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Έργο άλλης εποχής, χωρίς μέλλον…


Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας:  
«Ολυμπιακής νοοτροπίας» έργο που δεν φέρνει «ανάπτυξη» - μόνο ένα τεράστιο βάρος συντήρησης, λέει ο Περιφ. Σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου


Αναφορικά με την έγκριση της επένδυσης του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας στις Ρέντες Χαλανδρίτσας, ο Περιφ. Σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε την εξής δήλωση:

«Το έργο σχεδιάστηκε την εποχή που αναμενόταν ότι το χρηματιστήριο θα έφτανε τις 7.000 μονάδες. Σε εκείνη την εποχή αναφέρονται οι 500 θέσεις εργασίας. Σήμερα, απλά θα δουλέψει για λίγο ο κατασκευαστικός κλάδος και κατόπιν θα έχουμε μια ανοιχτή αιμορραγούσα πληγή -  ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που η Διεθνής Ένωση Formula 1 «δώσει» ένα γκραν πρι το χρόνο.

Αν το έργο γίνει, το πιθανότερο είναι ότι σε ελάχιστα χρόνια θα καταλήξει ένα ακόμη χορταριασμένο «ολυμπιακής νοοτροπίας» έργο και θα ψάχνουμε εναγωνίως κάποιον να το πάρει «κοψοχρονιά» για να γλιτώσουμε από το τεράστιο έργο συντήρησης.
 
Δεν διαφωνούμε με τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού ούτε αυτή τη στιγμή αναφερόμαστε στην καθαυτό περιβαλλοντική διάσταση του έργου. Τονίζω πως κατανοούμε απόλυτα  την αγωνία των πολιτών για θέσεις εργασίας. Ακριβώς γι αυτό θέλουμε να πούμε ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ότι αυτά τα έργα, και η νοοτροπία που τα συνοδεύει, μας έφεραν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Το ότι εμμένουμε σε τέτοιου είδους επενδύσεις, ενώ τα 30. εκ. € της ενίσχυσης μπορούν να δοθούν σε πλήθος άλλων δράσεων που προωθούν την αναζωογόνηση της υπαίθρου, δείχνει ότι υπάρχει πραγματική ένδεια σε ιδέες, οράματα και προοπτικές.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου