Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Απορρίμματα Αιγιάλειας

 «Ανεπαισθήτως» πέρασε η κρίσιμη απόφαση


Με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμος επέλεξε το αδιέξοδο – μάλλον για να δικαιολογήσει την ανικανότητα του , δηλώνει ο Περιφ. Σύμβουλος Κ. Παπακωνσταντίνου

Στις τρεις τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την επιλογή της αμερικανικής εταιρίας για εργοστάσιο απορριμμάτων στην Αιγιάλεια. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου σχολίασε:

«Παρά τις πολυσέλιδες δημοσιεύσεις και τις διθυραμβικές ανακοινώσεις που είχαν προηγηθεί, στην κρίσιμη ώρα της απόφασης η Δημοτική αρχή τήρησε ‘σιγή ασυρμάτου’. Εξαφάνισε το θέμα ανάμεσα σε πολλά άλλα και το πέρασε … νύχτα.

Ένα τόσο κρίσιμο θέμα όφειλε να είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη. Έπρεπε να εξαντληθούν οι δυνατότητες για ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είχε τη δυνατότητα (και, πολιτικά, την υποχρέωση) να καλέσει πολίτες που ενδιαφέρονται.

Ήταν μεθόδευση για να αποφύγουν την κριτική και να επιβάλουν τη δεσμευτική λύση που βάζει τέλος στην ανακύκλωση και τη μείωση του όγκου απορριμμάτων. Για 25 χρόνια θα αγωνιζόμαστε να παράγουμε σκουπίδια για να τροφοδοτούμε το εργοστάσιο. Και όλα αυτά, την ώρα που η νομοθεσία μας επιβάλλει μείωση του όγκου των σκουπιδιών και ανακύκλωση.

Είναι απίστευτο ότι η Δημοτική Αρχή δεν βλέπει το αδιέξοδο αυτής της λύσης, ιδιαίτερα σε σχέση με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Ίσως βέβαια το βλέπει, και προσβλέπει στο ‘μπλοκάρισμα’ για να επικαλεσθεί ότι ‘προσπάθησε αλλά δεν την άφησαν’ - τυπική δικαιολογία για να καλυφθεί η ανικανότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου