Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Γυρίστε σελίδα επιλέγοντας το Πράσινο Ψηφοδέλτιο»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Κώστας Παπακωνσταντίνου , κατά την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Νομού Ηλείας απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την κάθοδο του συνδυασμού στις  εκλογές :

Πού στοχεύουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι της Δυτικής Ελλάδας με την αυτόνομη κάθοδό τους στις Περιφερειακές εκλογές;Στην Περιφέρεια μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν όσα προτείνουμε για αναζωογόνηση της υπαίθρου, διαχείριση φυσικών πόρων, επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  έμφαση στα συλλογικά αγαθά. Άρα στόχος μας είναι η είσοδος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το 3,5%, που αποτελεί το ελάχιστο όριο για την είσοδό μας, είναι πέρα για πέρα εφικτό. 

Γιατί να επιλέξουν οι πολίτες έναν πράσινο συνδυασμό;
Εκείνοι που συμμερίζονται βασικές οικολογικές αρχές όπως η ποιότητα περιβάλλοντος, τα συλλογικά αγαθά, η κοινωνική αλληλεγγύη, ας μας ψηφίσουν διότι είμαστε οι ΜΟΝΟΙ για τους οποίους αυτά αποτελούν ιδεολογία ζωής και όχι περιβαλλοντική ρητορεία.
Εκείνοι που έχουν αγανακτήσει με τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση, πρέπει να αντιληφθούν ότι έχει χρεοκοπήσει το μοντέλο που βασιζόταν στη διόγκωση της κατανάλωσης και στην αχαλίνωτη κερδοσκοπία. Να λοιπόν, η ευκαιρία να γυρίσουν σελίδα επιλέγοντας το Πράσινο Ψηφοδέλτιο.

Τελικά το οικολογικό κίνημα είναι ανατρεπτικό ή συνεργατικό;
Το οικολογικό κίνημα προϋποθέτει μεν ρήξη με παγιωμένες καταστάσεις, ωστόσο αυτή είναι μια «πράσινη», όχι «μαύρη», ούτε «κόκκινη» ανατροπή. Βασίζεται σε πανανθρώπινες αξίες που όλοι συμμεριζόμαστε. Γι` αυτό το οικολογικό κίνημα προσφέρει και λύσεις άμεσες «πριν την ανατροπή». 

 Αν ένας Αχαιός/Ηλείος/Αιτωλοακαρνάνας πολίτης σας ζητούσε 3 λόγους που θα τον ωθούσαν να ψηφίσει την Οικολογική Δυτική Ελλάδα, τι θα του λέγατε;
Να μας ψηφίσει διότι η Περιφέρεια θα χειριστεί το χώρο – και εμείς πιστεύουμε στο χωροταξικό σχεδιασμό, θα χειριστεί τα χρήματα – κι εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, θα βάζει στόχους – κι εμείς έχουμε το πιο ζωντανό και πράσινο όραμα.

 Όσον αφορά στην Ηλεία, τι σας προβληματίζει περισσότερο και πώς προσδοκάτε να τη δείτε στο μέλλον;
Εκείνο που κυρίως με ανησυχεί, είναι η σταδιακή απώλεια του Ηλειακού τοπίου, ιδίως στην παράκτια ζώνη, και ότι οι κάτοικοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό αποτελεί το πιο πολύτιμο κεφάλαιό τους. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Δείτε τη διάβρωση των ακτών, την υφαλμύρωση, την κλιματική αλλαγή. Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν διατηρώντας και εν τέλει αναβαθμίζοντας ένα υγιές περιβάλλον. Γι αυτό και τα σχέδια ανασύστασης της αποξηραμένης Μουριάς είναι μία από τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον της Ηλείας – προοπτική που εμπνέει σε πανελλήνιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου