Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά ...


… πρέπει να στηρίξουμε τα τοπικά προϊόντα, τονίζει
η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

   Χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στη Γιορτή του Κάστανου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα ψητά κάστανα, το τσίπουρο, το γλέντι και το αξεπέραστο φυσικό περιβάλλον ενθουσίασαν για μια ακόμη φορά τους επισκέπτες που κατέφθασαν με Ι.Χ. και λεωφορεία. 

   Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του συνδυασμού «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» Κώστας Παπακωνσταντίνου, που βρέθηκε στη γιορτή μαζί με άλλα μέλη του συνδυασμού, δήλωσε: «Η στήριξη των τοπικών προϊόντων με συγκεκριμένα μέτρα προβολής, διευκόλυνσης της πρόσβασης σε αγορές, εκσυγχρονισμού μονάδων αποτελεί το θεμέλιο της βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης.
 

    Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της αγροτικής παραγωγής πρέπει να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και ιδίως εκείνα που συνδέουν την παραγωγή με το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν πολλά ανάλογα προίόντα που περιμένουν αντίστοιχες τοπικές πρωτοβουλίες και αξίζουν στήριξη από την Πολιτεία. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφερειακής Διοίκησης την οποία πρώτα από όλους το οικολογκό κίνημα στηρίζει». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου